Voorbeeldprojecten

Hieronder beschrijven wij in het kort een aantal projecten waaraan een financiële bijdrage toegezegd is.

steunfondskruiswerk renkum

Voedselbank Neder-Veluwe e.o. heeft – ook met ondersteuning van het Steunfonds Kruiswerk – een nieuwe bus kunnen aanschaffen. De komende tien jaar kunnen er bij veel winkels weer voorraden worden opgehaald terwijl ook elke week weer de bus kan uitrijden om bij de verschillende verdeelcentra in de Renkumse dorpen voedsel af te leveren.
De distributie kan zo bedrijfszeker doorgaan.

steunfondskruiswerk renkum

Huis van Renkum biedt bijna dagelijks een inloop voor mensen die een praatje willen maken.
Je kan er een aantal keren per week eten. Je kan er hulp krijgen bij het invullen van je belastinggegevens of bij andere maatschappelijk lastige kwesties. Het gaat om samenleven en welzijn in de meest brede zin van het woord.
Het Steunfonds maakte de aanschaf van meubilair mogelijk.

steunfondskruiswerk renkum

Een bankje langs de Utrechtseweg voor wie onderweg is naar het centrum , een bankje van het IVN op de heide langs de Heelsumse beek. Zodat mensen op rust kunnen komen op weg naar de winkels en in de natuur.

steunfondskruiswerk renkum

Museum Veluwezoom zet via het beheer en het exposeren van beeldende kunst de plaatselijke cultuurgeschiedenis centraal. Zo ook met de tentoonstelling van 2019 waarin de schilders van de zuidelijke Veluwe werden getoond naast de schilders van de noord Veluwe. Het organiseren van zo’n tentoonstelling vraagt om een aparte projectfinanciering.

steunfondskruiswerk renkum

In de natuur is ook veel te beleven voor kinderen. Zo sponsorde het Steunfonds in 2019 ook een waterspeelplaats bij het Natuurinformatie Centrum De Beken.
In het schitterende Renkums Beekdal.

steunfondskruiswerk renkum

Biljartvereniging De Hucht moest weg uit haar vertrouwde honk aan de Doornenkampseweg.
De kosten voor de verhuizing van de biljarten waren te hoog voor de vereniging. Omdat dit ook gaat over samenleven in Renkum sprong het Steunfonds bij.

steunfondskruiswerk renkum

De Hulpdienst voor Elkaar helpt met een bescheiden budget per jaar gemiddeld 1500 mensen in de gemeente . Wie een hulpvraag heeft wordt op persoonlijke wijze telefonisch te woord gestaan en de Hulpdienst zoekt in haar bestand een vrijwilliger. Het gaat om begeleiding bij ziekenhuisbezoek, technische klusjes , tuinonderhoud e.d. Klussen die men zonder vrijwilligershulp niet weet te klaren. Steunfonds Kruiswerk Renkum heeft afgelopen jaar projecthulp geboden.